24/02/2018
   | 
Nalazite se:  Press ROOM

Saopćenje za javnost

Član Karate kluba "Champion" i reprezentativac Bosne i Hercegovine u karateu u kategoriji kadeti do 52 kg, Eldin Hajdarpašić, osvojio je 3. mjesto na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje je održano u Limassolu na Kipru.

U prvom kolu, Eldin se borio protiv reprezentativca Škotske kojeg je pobijedio rezultatom 2:1. U drugom kolu nažalost suočio se sa aktuelnim prvakom svijeta i prvakom Evrope, reprezentativcem Turske, s kojim je radio neriješeno, ali je na izjašnjavanje sudija izgubio.

Plasiravši se u finale, reprezentativac Turske, omogućio je da se Eldin takmiči u repasažu, gdje je pobjeđivao redom reprezentativce Italije, Njemačke i Slovačke.

Ovim rezultatom nastavljen je trend odličnih rezultata takmičara karate kluba "Champion" na zvaničnim prvenstvima Evrope i Svijeta, a već krajem ovoga mjeseca naši seniori će nastupati na Balkanskom prvenstvu za seniore.

"Izuzetno smo sretni, da su naši takmičari nastavili odličan niz rezultata. Od 2006. godine, kontinuirano proizvodimo reprezentativce BiH koji osvajaju medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima. Eldin Hajdarpašić je mlad takmičar koji obećava da ćemo i u budućnosti moći računati na nove uspjehe", naglasio je Denis Muhović, trener KK "Champion".

Radni materijal za novinare
Elit NutritionAgencija nekretninama 001Hotel TermeOnline karate magazin