24/02/2018
   | 
Nalazite se:  Press ROOM

Saopćenje za medije

Poštovani predstavnici medija pozivamo Vas da svojim doprinosom u izvještavanju i promociji našeg 11. Otvorenog prvenstva u karateu "Ilidža open 2016" pomognete nam u promociji karatea i sportskih manifestacija ovakvog tipa.

"Vjerujemo da predstavnici medija, svojim djelovanjem mogu razviti svijest o važnosti bavljenja sportom, a informisanjem javnosti o ovakvim i sličnim manifestacijama najprije će probuditi želju građana da svojim dolaskom spoznaju nove stvari, a zatim i aktivno se uključe u sportske kolektive", naglašava Mensur Agović predsjednik karate kluba Champion.

 

Karate klub "Champion" osnovan je 1999. godine, te je pune 3. godine funkcionisao kao karate sekcija u dvije osnovne škole na Ilidži. 2002. godine registrovan je kod Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo, te od tada djeluje kao Karate klub "Champion". Od samog osnivanja do danas evidentan je samo progres u razvoju ovoga kolektiva koji trenutno okuplja oko 500 polaznika škole karatea i takmičara uzrasta od 10 godina i stariji.

 

Organizatori su najvećeg karate turnira u Bosni i Hercegovini, a koji se održava povodom Dana Općine Ilidža. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama uspjeti doprijeti do najviših sportskih instanci i zvanja, a karate promovirati i dalje kao najuspješniji sport u Bosni i Hercegovini.

 

11. Otvoreno prvenstvo u karateu Ilidža open 2016

Radni materijal za novinare
Elit NutritionAgencija nekretninama 001Hotel TermeOnline karate magazin