24/02/2018
   | 
Nalazite se:  Press ROOM

Saopćenje za javnost

Poštovani simpatizeri karate kluba "Champion" Ilidža, proteklog vikenda u tuzlanskom Mejdanu održano je Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21 i 1. Para državno prvenstvo za osobe sa invaliditetom u navedenom uzrastu.

Karate klub "Champion" nastupao je sa 26 takmičara i ostvario očekivani rezultat u ukupnom plasmanu. Sa osvojenih 6 zlatnih, 6 srebrenih i 2 bronzane medalje Karate klub "Champion" najuspješniji je karate klub održanog državnog prvenstva.

Ovim rezultatom naš klub je kompletirao postavljene ciljeve u svim uzrastima. Nakon seniorskog prvenstva gdje smo bili ubjedljivo najuspješniji, pionirskog državnog prvenstva gdje smo se plasirali u sami vrh i ovog skoro održanog gdje smo bili najuspješniji, smatramo da na ovom polju smo ispunili ciljeve. Karate klub "Champion" je ove godine imao osvojene 2 'evropske' medalje, 3 'balkanske', a ovaj rezultat ćemo za nekoliko dana i popraviti nakon što se održi balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21, te 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu za seniore. Naši seniori su bili odlični na međunarodnoj karate sceni i osvajali medalje na turnirima Svjetske lige i Svjetskog kupa, te kada se sve sabere i oduzme izuzetno uspješna godina je iza nas.

Iskreno se nadamo da ćemo nove zacrtane ciljeve za predstojeću sezonu uspjeti uspješno kompletirati, organizirati se i sprovesti u djelo, te je uvrstiti među najuspješnije za naš klub.

Zahvaljujemo se našim prijateljima, sponzorima i donatorima, bez čije pomoći ne bismo mogli ostvariti sve ciljeve. Iskreno vjerujemo da su i oni zadovoljni prezentacijom njihovih proizvoda koje promovišemo i da ćemo sarađivati u narednom periodu.

Radni materijal za novinare
Elit NutritionAgencija nekretninama 001Hotel TermeOnline karate magazin