Najuspješniji klub na Državnom prvenstvu za seniore u karateu 

Takmičari Karate kluba “Champion” su treći put zaredom uspjeli odbraniti titulu najuspješnijeg kluba na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore u karateu.

Naime, sarajevski klub je od 2014. godine preuzeo dominaciju u seniorskom karateu, te posljednje tri godine osvaja titulu najuspješnijeg karate kluba na Državnom prevenstvu za seniore.

Svoj kvalitet i snagu naročito su pokazali u muškim kategorijama, gdje su od 5 kategorija imali 3 prvaka Bosne i Hercegovine, te dvije srebene medalje. Ipak, činjenica je da su šampioni svojim radom i uspjesima u proteklom periodu najavljivali nastavak dominacije.

Kategorija do 75 kg bila je u znaku takmičara KK Champion, a novi prvak u kategoriji do 75 kg je Suad Tabaković. Srebro je pripalo još jednom takmičaru KK Champion, Sarić Edinu.

U kategoriji do 84 kg, novi prvak Bosne i Hercegovine je Anes Čongo, a srebro je pripalo Muhović Merisu.

Još jedno zlato rezervisano je bilo za takmičara KK Champion, Harisa Sujkovića koji je novi šampion Bosne i Hercegovine u kategoriji preko 84 kg.

U kategoriji do 60 kg, Amir Salihović osvojio je 3. mjesto, a kod žena u kategoriji do 50 kg 3. mjesto osvojila je Mevlida Delić, a do 55 kg 3. mjesto osvojila je Amila Mekić. U kategoriji preko 68 kg bronza je pripala Ćemo Merisi.

“Vjerujemo da je ovo samo nastavak našeg rada i plod svih uloženih napora da na svjetskoj karate sceni budemo dominantni i prepoznatljivi. Iskreno smo očekivali ovakve rezultate, a godinu ćemo upotpuniti i odbranom titule prvaka Bosne i Hercegovine ekipno, što nam je svakako prioritet uz dobar plasman na Evropskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu ove godine.”, naglasio je Mensur Agović predsjednik KK Champion.