USA Open 2017Član Karate kluba "Champion", Meris Muhović, u Las Vegasu je proteklog vikenda nastupao na USA Openu 2017. Tradicionalni i jedan od najmasovnijih karate turnira u svijetu opravdao je svoj epitet i ugostio izuzetan broj karatista na jednom mjestu.

U kategoriji seniora do 84 kg, Meris Muhović se okitio bronzanom medaljom. Pobjedama nad Derryberry, Soucy i Galvanom plasirao se u polufinale, gdje je poražen od egipćanina Adham Sabrija. Ipak, pobjedom u meču za treće mjesto okitio se bronzom.

Pored pojedinačnog plasmana, Meris je nastupao u ekipnom sistemu takmičenja za ekipu The Power Rangers iz New Yorka, koja je u konačnici zauzela 1. mjesto pobjedivši reprezentaciju Amerike u finalu. U ekipnom sistemu takmičenja Meris Muhović je pobijedio 3 meča.

Karate klub "Champion" će na predstojećem Evropskom prvenstvu imati 5 predstavnika, a vjerujemo da nagovještaji kroz ostvarene rezultate na prethodnim takmičenjima obećavaju nam odlične rezultate. Vjerujemo da će ova generacija vrhunskih seniora obradovati sve svoje sunarodnjake medaljom sa Olimpijskih igara 2020 godine u Japanu.