Cijenjeni predstavnici medija, uvaženi čitaoci i gledaoci,
nažalost, naše saopćenje za javnost u ovom slučaju nije o uspjesima koje smo ostvarili u proteklom periodu ili najava naših nastupa na nekom od zvaničnih turnira.

Predsjedništvo Udruženja Karate kluba „Champion“, odlukom broj 12-4/17, suspedovao je takmičare Hajdarpašić Eldina i Ramčilović Nermina, do okončanja disciplinskog postupka.

Naime, evidentno je da je proteklih nekoliko mjeseci na području cijele države zavladala popularizacija konzumiranja „nargile“ ili „šiše“, što se u praksi pokazalo kao izuzetno negativna pojava u društvu, ali i među sportistima.

Na prijedlog Head-Coacha Kluba, Denisa Muhovića, usvojena je odluka da će Klub sankcionisati svakog takmičara kluba koji bude konzumirao navedene supstance (ili druge slične supstance poput cigareta, narkotika i sl), a za koje je dokazano da djeluju negativno po psihofizičko stanje takmičara, a što se potvrdilo i u praksi.
Predsjedništvo kluba, usvojilo je jednoglasno prijedlog, Trenerske komisije, te u svojem pravilniku dodalo stavku:

„Svakom takmičaru koji bude koristio „nargilu“ ili „šišu“, cigarete, narkotike i druge toksične supstance, a bude primijećen, uhvaćen i materijalno potkrijepljen dokazima o istom, najprije će biti izrečena odgojno-disciplinska mjera „UKOR“ koja će za sobom nositi sankcije koje trenerska komisija bude odredila. Svaki naredni prekršaj iz ovog člana pravilnika sankcionisati će se suspendijom na minimalno 6 mjeseci do 2 godine, a što uključuje potpunu obustavu takmičarskih aktivnosti, kao reprezenta kluba, zabranu učešća na takmičenjima, seminarima i drugim srodnim aktivnostima.“

Naime, Karate klub „Champion“ osnovan je 2002. godine, sa ciljem i željom da se u godinama koje dolaze izgradi Klub koji će pored svojih sportskih rezultata, značajno i doprinijeti u socijalizaciji mlađih naraštaja i doprinese u odgoju, što je temelj stvaranja i vrhunskog sportiste.

Vođeni navedenom vodiljom treneri su uspjeli odgojiti desetine generacija od osnivanja, a među njima stvoriti i vrhunske sportiste. Meris Muhović, Haris Sujković, Haris Škrijelj, Zulfo Kukuljac i još mnogi drugi samo su neki od takmičara, koji su danas cijenjeni članovi društva sa završenim fakultetima, te višegodišnji prvaci Bosne i Hercegovine i reprezentativci karate reprezentacije BiH.