19/01/2019
   | 
Nalazite se:  novosti

Novosti

Cijenjeni predstavnici medija, uvaženi čitaoci i gledaoci,
nažalost, naše saopćenje za javnost u ovom slučaju nije o uspjesima koje smo ostvarili u proteklom periodu ili najava naših nastupa na nekom od zvaničnih turnira.

Predsjedništvo Udruženja Karate kluba „Champion“, odlukom broj 12-4/17, suspedovao je takmičare Hajdarpašić Eldina i Ramčilović Nermina, do okončanja disciplinskog postupka.
Naime, evidentno je da je proteklih nekoliko mjeseci na području cijele države zavladala popularizacija konzumiranja „nargile“ ili „šiše“, što se u praksi pokazalo kao izuzetno negativna pojava u društvu, ali i među sportistima.

U subotu, 22. aprila 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch održan je Grand prix Alija Izetbegović. Karate klub "Champion" Ilidža nastupao je sa 48 takmičara, a osvojio je 21 medalju (7 zlatnih, 5 srebrenih i 9 bronzanih).Uskoro detaljnije.

Sport1.baSport1.ba sportski informativni portal obnovio je saradnju sa Karate klubom "Champion" Ilidža u sezoni 2017. U želji da objektivno izvještava i upoznaje širu javnost sa uspjesima takmičara i članova ovog kluba Sport1.ba prihvatio ponudu da kao medijski pokrovitelj daje podršku našem kolektivu. Ne preostaje nam ništa drugo nego pozvati Vas da sve sportske informacije potražite na jednom mjestu - www.sport1.ba

USA Open 2017Član Karate kluba "Champion", Meris Muhović, u Las Vegasu je proteklog vikenda nastupao na USA Openu 2017.

Član Karate kluba "Champion", Meris Muhović, u Las Vegasu je proteklog vikenda nastupao na USA Openu 2017. Tradicionalni i jedan od najmasovnijih karate turnira u svijetu opravdao je svoj epitet i ugostio izuzetan broj karatista na jednom mjestu.

U kategoriji seniora do 84 kg, Meris Muhović se okitio bronzanom medaljom. Pobjedama nad Derryberry, Soucy i Galvanom plasirao se u polufinale, gdje je poražen od egipćanina Adham Sabrija. Ipak, pobjedom u meču za treće mjesto okitio se bronzom.

Pored pojedinačnog plasmana, Meris je nastupao u ekipnom sistemu takmičenja za ekipu The Power Rangers iz New Yorka, koja je u konačnici zauzela 1. mjesto pobjedivši reprezentaciju Amerike u finalu. U ekipnom sistemu takmičenja Meris Muhović je pobijedio 3 meča.

Karate klub "Champion" će na predstojećem Evropskom prvenstvu imati 5 predstavnika, a vjerujemo da nagovještaji kroz ostvarene rezultate na prethodnim takmičenjima obećavaju nam odlične rezultate. Vjerujemo da će ova generacija vrhunskih seniora obradovati sve svoje sunarodnjake medaljom sa Olimpijskih igara 2020. godine u Japanu.

Državno prvenstvo za seniore9. Aprila 2017. godine u sportskoj dvorani Amel Bečković u Vogošći održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu za seniore.

Klub je nastupao sa 17 seniora, osvojivši 12 medalja, čime je nastavljena dominacija kada je seniorski karate u pitanju.

Karate klub "Champion" je četvrtu godinu za redom najuspješniji karate klub Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u karateu.


Zlatni sponzor

Zlatni sponzor KK Champion - Smart Invest


Zlatni sponzor KK Champion


Sponzor Ilidža open 2018


Caracal Shooting team


Elit NutritionAgencija nekretninama 001Hotel TermeOnline karate magazin