Skip to content
Home » O nama

O nama

Sam naziv karate klub “Champion” jasno deklariše karakter kluba. To je mjesto gdje se odgajaju i kreiraju šampioni. Godine uspješne egzistencije i ostvarenih rezultata potvrđuju da karate klub “Champion” ima jasnu viziju i da je svih ovih godina uspješno realizira. Medalje sa svih nivoa takmičenja rezultat su napora koje zajednički ulažu treneri i takmičari kluba koji bez konkurencije nose titulu najuspješnijeg kluba u Bosni i Hercegovini.

Trenirajući u našem klubu djeca usavršavaju motorička znanja, upoznaju karate kao plemenitu vještinu koja ih sprema za takmičenja, kako na borilištu, tako i izvan njega. Vodilja rada našeg kluba temelji se na izgradnji samopouzdanja, prijateljstva i borbenosti za klub i domovinu.
Potreba za izgradnjom potpuno zdrave ličnosti usmjerava na odabir kvalitetnog sporta za dijete. Karate kao drevna vještina u potpunosti daje odgovore na sve zahtjeve. Izgradnja samopouzdanja kroz karate elemente i borbu jedan je od odgovora na probleme s kojima se danas susrećemo.

Pripadnost kolektivu, kontinuirano praćenje napretka, usvajanje diferenciranih elemenata prema složenosti omogućuje intelektualni i fizički razvoj djeteta. Djeca uče o samodisciplini, predanosti i upornosti kroz osmišljene kreativne programe koji omogućavaju ostvarivanje vrhunskih rezultata. Dodatna vrijednost ogleda se u tome što usvojene vještine i znanja spremaju djecu za život i sve izazove.

Denis Muhović

Trener i osnivač karate kluba Champion